24.12.2016 15:58

Inter-aanvaller weigert de handdoek te gooien

Gabriel Barbosa krijgt eindelijk speeltijd bij Internazionale. De Braziliaan krijgt de kans in een duel met Sassuolo Calcio. (18-12-2016)
Gabriel Barbosa krijgt eindelijk speeltijd bij Internazionale. De Braziliaan krijgt de kans in een duel met Sassuolo Calcio. (18-12-2016)

Gabriel Barbosa is zomaar van plan om de handdoek in de ring te gooien bij Internazionale. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van het Braziliaanse FC Santos, maar kan de hoge verwachtingen vooralsnog niet waarmaken in Italië.

De Braziliaanse spits wordt in verband gebracht met een overstap naar Liverpool of Fenerbahçe, maar ziet een vertrek bij Inter helemaal niet zitten. Barbosa, ook wel Gabigol genoemd, krijgt dit seizoen nauwelijks speeltijd bij de Italiaanse club. Toch wil de aanvaller in de tweede seizoenshelft voor zijn kans gaan. "Ik ben hier nog maar drie maanden", vertelt hij aan ESPN Brazilië. "Het heeft tijd nodig om te wennen aan de stad en aan het team."

De twintigjarige Barbosa heeft het, ondanks zijn gebrek aan speeltijd, goed naar zijn zin bij Inter. "Natuurlijk hoop ik meer te spelen, maar ik besef ook dat ik geduld moet hebben. Plan A is om bij Inter te blijven en van waarde te worden zoals ik eerder bij Santos was", laat de Braziliaanse aanvaller vastberaden weten. Barbosa wordt in eigen land gezien als een groot talent en hoopt dat in 2017 nog te kunnen tonen in Italië. "Ik leer veel en denk dat het een kwestie van tijd is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner