03.01.2017 21:56

Rincón: "Eer om voor deze club te gaan spelen"

Tomás Rincón werd dinsdag officieel gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Juventus. De middenvelder hoefde naar eigen zeggen niet lang te twijfelen over een overstap naar de Italiaanse landskampioen. De Venezolaan noemt het een eer om voor Juventus te gaan spelen.

Rincón tekende dinsdag een contract tot de zomer van 2020 bij de Oude Dame. "Laat ik als eerste zeggen dat een droom is uitgekomen. Het ging snel, zodra ik de naam Juventus hoorde, had ik geen twijfels meer", vertelde de 28-jarige middenvelder op een persconferentie. Rincón werd voor zo'n acht miljoen euro overgenomen van Genoa CFC. "Ik kan garanderen dat ik hier hard zal werken, want het is een eer om bij deze club te zijn."

In Turijn komt Rincón niet terecht in een volledig onbekende spelersgroep. De middenvelder kent Stefano Sturaro en Rolando Mandragora nog van hun tijd bij Genoa. "En er spelen aardig wat Zuid-Amerikanen bij Juventus die ik weleens ben tegengekomen met het nationale team van Venezuela. Het zal niet moeilijk zijn om me aan te passen, iedereen heeft me goed opgevangen. De club is een familie van kampioenen. Het is een eer dat Gianluigi Buffon mijn teamgenoot wordt, in mijn ogen de beste keeper van de wereld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner