02.02.2017 12:21

Lichtsteiner verlengt contract bij Juventus

Stephan Lichtsteiner controleert de bal tijdens het competitieduel Juventus - Lazio Roma (22-01-2017).
Stephan Lichtsteiner controleert de bal tijdens het competitieduel Juventus - Lazio Roma (22-01-2017).

Stephan Lichtsteiner heeft zijn contract bij Juventus verlengd. De Zwitserse verdediger had een aflopende verbintenis in Turijn, maar ligt nu vast tot de zomer van 2018.

De contractverlenging van Lichtsteiner is opmerkelijk, aangezien hij dit seizoen in eerste instantie niet op een basisplaats kon rekenen van Juventus-trainer Massimiliano Allegri. Juventus versterkte zich afgelopen zomer namelijk met de Dani Alves en de Braziliaan kreeg het vertrouwen van de Italiaanse coach. De rechtsback brak in november echter zijn kuitbeen en zal waarschijnlijk tot maart uitgeschakeld zijn.

Het blessureleed van Dani Alves was daarentegen goed nieuws voor Lichtsteiner, de Zwitser keerde namelijk terug in het basiselftal van Allegri. De 33-jarige verdediger blijft ook volgend seizoen speler van Juventus, maar de mandekker had ook kunnen kiezen voor een vertrek uit Turijn. Lichtsteiner stond naar verluidt in de belangstelling van FC Barcelona, van een transfer kwam het afgelopen maand niet.

Lichtsteiner staat sinds de zomer van 2008 onder contract bij Juventus, daarvoor speelde hij voor Lazio Roma, Lille OSC en Grasshoppers Zürich.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner