02.02.2017 14:58

Spalletti: "Totti is als Muhammed Ali"

Dankzij een doelpunt van Francesco Totti plaatste AS Roma zich woensdagavond voor de halve finales van de Coppa Italia. Diep in de blessuretijd maakte de captain vanaf de stip het winnende doelpunt tegen AC Cesena.

"Of je hem nu op de training, in de tuin met zijn zoon of in de kwartfinale van de Coppa Italia laat spelen; Totti zoekt altijd naar het magische moment. Totti is de Muhammad Ali van het voetbal, want hij gaat altijd voor de knock-out", aldus trainer Luciano Spalletti op de clubsite, verwijzend naar de bekende knock-out van de overleden bokslegende.

Totti maakte zijn 307ste doelpunt van zijn clubcarrière, maar was ondanks alle ervaring helemaal niet zo koel toen hij mocht aanleggen vanaf de stip. "De strafschop was een enorme verantwoordelijkheid. Ik was wel enorm gefocust, maar kon mijn hoofd niet helemaal koel houden. Ik voelde een enorme druk. Het was een van de meest beladen penalty's uit mijn carrière."

Dankzij het doelpunt zal AS Roma in de halve finale aantreden tegen stadsgenoot Lazio Roma. Juventus en Napoli maken in de andere halve finale uit wie er doorstoot naar de finale.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner