05.03.2017 10:49

Uitblinker De Guzmán hoopt op rentree Oranje

Jonathan De Guzmán schiet vanaf de stip raak voor Chievo Verona. Doelman Gianluigi Donnarumma gaat de verkeerde kant op. (04-03-2017)
Jonathan De Guzmán schiet vanaf de stip raak voor Chievo Verona. Doelman Gianluigi Donnarumma gaat de verkeerde kant op. (04-03-2017)

Als speler van Chievo Verono gaat het Jonathan De Guzmán weer voor de wind in de Serie A. De middenvelder is basisspeler en hoopt dat zijn goede spel beloond wordt met een uitverkiezing bij het Nederlands elftal.

"Ik hoop zeker dat ik bij de selectie zit. Ik ben op dit moment heel blij dat ik veel speel en dat het ook goed loopt. Ik wil deze lijn graag doortrekken", aldus De Guzmán tegenover ELF Voetbal. Hij staat nog tot 2018 onder contract bij Napoli, maar op huurbasis voor Chievo speelde De Guzmán dit seizoen al twintig wedstrijden in de Serie A. Daarin maakte hij twee doelpunten, waarvan één zaterdagavond tegen AC Milan (3-1 nederlaag).

"De bedoeling was om iets te creëren deze wedstrijd en wellicht zelfs te winnen. Vooraf wisten we natuurlijk dat Milan-uit een moeilijke pot is. Na de 1-1 dachten we iets te kunnen halen, zeker nadat Carlos Bacca voor Milan op slag van rust een penalty miste. We gingen de kleedkamer uit om vooruit te gaan spelen. Daardoor lieten we natuurlijk veel ruimte achterin vrij komen. Voor Milan werd het toen wat eenvoudiger om kansen te creëren."

Door de nederlaag blijft Chievo op de elfde plaats van de ranglijst staan. De ploeg draait keurig in de middenmoot mee, terwijl het meestal een degradatiekandidaat is. "Onze doelstelling is nog steeds handhaving in de Serie A en daar blijven we voor werken. Met 35 punten lijken we veilig te zijn. De laatste elf wedstrijden zijn toch allemaal finales voor ons. Daarom blijven we ook elke week voor de winst gaan. Dat moet ook. We weten pas dat we veilig zijn als we in theorie niet meer bij te halen zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner