24.04.2017 21:28

AS Roma stelt nieuwe technisch directeur aan

Ramón Rodríguez Verdejo (Monchi) destijds op de bank bij Sevilla.
Ramón Rodríguez Verdejo (Monchi) destijds op de bank bij Sevilla.

AS Roma heeft in Monchi haar nieuwe technisch directeur gevonden. Ramón Rodríguez Verdejo, zoals hij voluit heet, heeft de afgelopen zeventien jaar dezelfde functie vervult bij Sevilla en zal in de zomer de overstap maken.

Al langere tijd werd er gesproken over de aanstelling van Monchi maar vanmiddag maakte de Italiaanse club het nieuws bekend. De Spanjaard heeft al veel successen geboekt bij Sevilla waarin hij bekend is geworden om zijn strategie waar hij spelers voor lage bedragen koopt en uiteindelijk met veel winst aan grotere clubs verkoopt. De oud-doelman heeft onder anderen spelers als Dani Alves en Rakitić weten te verkopen met grote winst.

Mogelijke aankopen

De nieuwe technisch directeur wordt al gelinkt aan veel mogelijke transfers bij AS Roma. Monchi zou volgens de Italiaanse pers veel veranderingen willen doorbrengen bij de club uit Rome. Grzegorz Krychowiak van Paris Saint-Germain heeft interesse van AS Roma gekregen en een herzien met Monchi zal in het verschiet liggen. De middenvelder maakte vorig jaar de overstap van Sevilla maar lijkt niet te slagen in de Franse competitie. 

Zelfs de trainer van Paris Saint-Germain kwam afgelopen tijd in het nieuws omdat hij gelinkt werd aan een overstap naar AS Roma. Unai Emery vertelde echter in een persconferentie dat deze geruchten niet waar zijn. "Ik ben niet beschikbaar op de markt. Ik heb nog een contract van een jaar en aangezien de voorzitter mij veel vertrouwen gegeven heeft in moeilijke tijden, heb ik iets aan hem terug te betalen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner