14.05.2017 22:57

Roma wint van Juventus en stelt titelfeest uit

AS Roma heeft het titelfeest van Juventus met in ieder geval een week uitgesteld. De ploeg van coach Luciano Spalletti won zondagavond de topper in het eigen Stadio Olimpico met 3-1 en verkleinde de achterstand op de koploper uit Turijn tot vier punten. In Italië zijn nog twee speelronden.

De bezoekers uit Turijn hadden de titel na ruim twintig minuten spelen voor het grijpen. Mario Lemina zette 'Juve' op voorsprong op aangeven van Gonzalo Higuaín. Daniele De Rossi maakt kort daarop echter gelijkmaker uit de rebound.

Met die stand zou Juventus nog altijd kampioen zijn geworden, maar Roma ging in de tweede helft hard op zoek naar de zege, om zo zelf mee te blijven strijden om de tweede plek. Stephan El Shaarawy zorgde in de 56e minuut met een welgemikt schot voor de 2-1 en Radja Nainggolan bracht de eindstand met een hard schot hoog in het doel op 3-1. Hierdoor moet Juventus in ieder geval een week geduld hebben.