29.05.2017 16:00

Emotionele Hamšík verklaart Napoli de liefde

SSC Napoli-clubicoon Marek Hamšík staat voor een tienjarig jubileum. In 2007 kwam de middenvelder van Brescio naar Napels, waar hij aan gehecht is geraakt. "Dit gaat om meer dan voetbal."

De Slowaakse Hamšík transfereerde in 2004 naar Italië, naar Brescia Calcio. Ondanks dat hij daar maar weinig speelde, toonde Napoli interesse. Het bleek een schot in de roos. Tien jaar, 452 wedstrijden en 113 doelpunten later is Hamšík helemaal gek van Napoli. "Op mijn eerste dag werd ik rondgeleid door het Stadio San Paolo. Gedurende die paar uur kon ik zeggen dat deze plaats anders was dan waar ik ooit eerder ben geweest of ooit zal komen."

"Na een paar jaar dacht ik de passie van de Napoletani te begrijpen, maar toen wonnen we de Coppa Italia in 2012. Toen zag ik wat Napels kan zijn. Ik zag een andere kant van de stad. Het was... gekkenhuis. Het beste soort van een gekkenhuis. Toen we terugkeerden uit Rome juichten mensen uit alle appartementen in de straten, vlaggen hingen overal, het was magisch. Hier winnen is beter dan waar dan ook in de wereld. Wij als spelers hebben niet gewonnen, maar de stad heeft gewonnen. Dat maakt het zo speciaal."

"Ik heb alles wat ik ooit nodig heb gehad in Napels en in Italië. Voetbal is belangrijk voor me en om meer dan 10 jaar voor Napoli te spelen is een van de grootste eren van mijn leven. Maar de reden dat ik zo lang blijf, is meer dan voetbal. In Napels ben ik onderdeel van een gemeenschap, een familie, dat een speciale plek heeft in mijn hart. Ik heb meer nodig dan een creditcard en prijzen, ik moet iets voelen in mijn ziel. Napoli gaf me dat en ik ben voor altijd dankbaar. Bedankt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner