16.08.2017 11:00

Buffon strijdt met Messi en Ronaldo voor UEFA-prijs

Gianluigi Buffon is door de UEFA genomineerd voor de UEFA Men's Player of the Year. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn de uitdagers van de Italiaanse doelman om er met de prijs vandoor te gaan.

Buffon, Juventus (Italië)
De alweer 39-jarige doelman acteert nog steeds op topniveau. Met Juventus kende Buffon wederom een fantastisch seizoen, waarin hij de Serie A won en zelf tot 30 optredens in de competitie kwam. Tevens werd de Coppa Italia gewonnen, al keepte reservedoelman Neto vooral die wedstrijden. Daarnaast kwam Juventus tot de finale van de Champions League. 

Ronaldo, Real Madrid (Portugal)
In die finale van de Champions League legde Juventus het af tegen Real Madrid, dat voor het tweede seizoen op rij het belangrijkste toernooi voor clubteams wist te winnen. Dat had De Koninklijk niet in de minste plaats te danken aan Cristiano Ronaldo, die tijdens de finale belangrijk was met 2 goals in het 1-4 gewonnen duel. In de Primera División kwam hij bovendien tot 25 doelpunten. De Portugees won eveneens met zijn land het EK 2016 en lijkt dé kanshebber op de UEFA Men's Player of the Year.

Messi, FC Barcelona (Argentinië)
Op individueel vlak lijkt alleen Lionel Messi in de buurt te komen van Ronaldo, als hij al niet beter is dan de Portugees. Echter, Messi kende met FC Barcelona een relatief teleurstellend seizoen, aangezien het in de Champions League werd uitgeschakeld door Juventus en in de Primera División tweede werd achter Real Madrid. De doelpuntenproductie van Messi bleek wel ongeëvenaard, want met 37 treffers werd hij topscorer van Primera División en 74 punten won hij de Gouden Schoen.

Toni Kroos, Paulo Dybala, Sergio Ramos, Kylian Mbappé, Robert Lewandowski en Zlatan Ibrahimović hadden gehoopt op een nominatie, maar zij vielen buiten de top 3. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner