29.09.2017 14:00

De kalender: topduels in Engeland, Italië en Portugal

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het weekend. Na een bomvol midweeks Europees programma wachten er topduels in Engeland, Italië en Portugal op.

Zaterdag 30 september
18.30u: Chelsea FC - Manchester City
In Engeland staat hét affiche van het weekend op het programma. Chelsea FC, de landskampioen van vorig seizoen, treft de ploeg in vorm: Manchester City. De Citizens zijn in de maand september ongenaakbaar in de Champions League en de Premier League met een doelsaldo van 22 voor en 0 tegen in 5 wedstrijden. De recente balans tussen beide ploegen is precies in evenwicht:

  • Winst Chelsea: 2 wedstrijden
  • Winst Man City: 2 wedstrijden
  • Gelijkspel: 2 wedstrijden

Zondag 1 oktober
18.00u: AC Milan - AS Roma
De zondagavond start met een kraker van jewelste in Italië. AC Milan wordt behoorlijk bekritiseerd vanwege tegenvallende resultaten, ondanks gesmijt met bijna tweehonderd miljoen euro. Donderdagavond won de ploeg van Vincenzo Montella ternauwernood in blessuretijd met 3-2 van het nietige HNK Rijeka uit Kroatië. Het AS Roma van Kevin Strootman en Rick Karsdorp (geblesseerd aan zijn knie) kan Montella veel pijn doen. Zeker met het ontslag van Carlo Ancelotti in het achterhoofd bij Bayern München. Hij was in het verleden al lang werkzaam bij de club uit Milaan. De afgelopen twee seizoenen was Roma erg succesvol bij Rossoneri op bezoek.

  • 07 mei 2017: AC Milan - AS Roma 1-4
  • 14 mei 2016: AC Milan - AS Roma 1-3

20.15u: Sporting CP - FC Porto
Het weekend wordt afgesloten met een heuse topper in Portugal, waar koploper FC Porto op bezoek gaat bij het Sporting CP van Bas Dost, de nummer twee van de Primeira Liga. FC Porto won tot nu toe alle wedstrijden in de Portugese competitie, terwijl de ploeg van Dost volgt op twee punten achterstand. Als FC Porto het lukt de honderd procent score vast te houden, is dat de eerste overwinning bij Sporting CP sinds acht competitie-duels. In 2008 won FC Porto namelijk voor het laatst in Lissabon van Os Leões: 1-2.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner