09.02.2018 13:13

De kalender: Derby in Londen, Italiaanse spitsenstrijd

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. De Noord-Londense derby is een absoluut hoogtepunt en ook in Italië gaat het los.

Zaterdag 10 februari
13.30u Tottenham Hotspur - Arsenal
The North London Derby! Uitsupporters van Arsenal hoeven maar 6,6 kilometer te reizen van het eigen Emirates Stadium naar White Hart Lane voor de burenruzie met Tottenham Hotspur. Dat doen The Gunners met een thuiszege op de rivaal op zak. In november vorig jaar werd het 2-0 voor Arsenal, waardoor de prestigieuze eerste tik al was uitgedeeld.

Fans van Tottenham hebben echter meer reden tot lachen als er naar de ranglijst wordt gekeken. In de Premier League strijden zes topclubs om vijf Champions League-tickets. Die gevreesde zesde plek is nu in handen van Arsenal en het is absoluut aanhaken of afhaken. Bij een nederlaag wordt de achterstand op de bovenste vijf plaatsen al minimaal vijf punten.
Bekijk hier de stand en het programma van de Premier League.

20.45u SSC Napoli - Lazio Roma
Zowel Napoli als Lazio kan zich geen misstap veroorloven. De thuisploeg is koploper van de Serie A en voelt de hete adem van achtervolger Juventus in de nek: één punt verschil. Na die nek-aan-nekrace voor de Scudetto volgt een flink gat, maar dan komt de strijd om de derde plaats. De nummer drie krijgt het laatste Italiaanse CL-ticket en Lazio heeft nipt de beste papieren: Inter volgt op één punt, AS Roma op twee punten.

Beide spitsen kunnen het verschil gaan maken in Napels. De topscorer staat in de punt van de aanval bij Lazio, de man in vorm staat bij Napoli op het veld: Ciro Immobile versus Dries Mertens. Immobile scoorde in twintig wedstrijden evenveel doelpunten, Mertens maakte er vier in de laatste drie wedstrijden en staat op een totaal van veertien goals.

Zondag 11 februari
19.00u Sporting CP - CD Feirense
De doelpuntenjacht van Bas Dost gaat zondagavond in eigen huis verder tegen Feirense. Deze tegenstander is een fijne prooi voor Dost, die vaak beslissend is tegen de laagvlieger. In september was Dost nog de gevierde man door in de laatste minuut het winnende doelpunt te maken (2-3). En begin 2017 won Sporting met 2-1 van Feirense door twee doelpunten van Dost. De 28-jarige spits loopt keurig op drie uit drie.

Zaterdag en zondag: Eredivisie

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner