27.11.2018 08:30

NL'ers in buitenland: Ter Avest wint bij eerste 90 minuten

Hidde ter Avest verliet FC Twente afgelopen zomer voor een avontuur bij Udinese Calcio. In de eerste weken van de competitie kreeg de 21-jarige rechtsback sporadisch speelminuten, maar dat werd steeds verder uitgebouwd. 

Afgelopen weekend had de verdediger zijn derde basisplaats. Eerder stond hij al tegen AC Milan (0-1 verlies) en Empoli FC (2-1 verlies) aan de aftrap, maar in die duels werd hij voortijdig naar de kant gehaald. Afgelopen zaterdag deed hij voor de eerste keer negentig minuten mee in de Serie A. Tegen AS Roma, waar Justin Kluivert 65 minuten speelde, won Ter Avest samen met landgenoot Bram Nuytinck met Udinese Calcio met 1-0

PL-trio blijft minutenvreters
In totaal speelde de geboren Tukker 284 minuten in de Italiaanse competitie. Daarmee staat hij nog altijd niet in de top vijftien van alle Nederlanders in het buitenland uit de tien grootste Europese competities met de meeste minuten. Daarin blijft het trio Nathan Aké, Wesley Hoedt en Patrick van Aanholt bovenaan staan, met alledrie 1170 Premier League-minuten in de benen. Zij misten nog geen minuut in de competitie. 

Memphis Depay blijft aanvallend gezien de grootste blikvanger van Nederland in het buitenland. De vleugelaanvaller van Olympique Lyon, afgelopen weekend met een assist goud waard in de derby tegen AS Saint-Étienne, dribbelde verreweg het meest (21 keer) van alle landgenoten, gaf de meeste keypasses (45 stuks) en is de beste aangever (6 assists). Daarnaast is hij de topscorer van Nederland in het buitenland. Samen met Bas Dost, Wout Weghorst en Tjaronn Chery maakte hij zes doelpunten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner