04.12.2018 10:15

Ongenaakbaar Juve is met Ronaldo beste ooit in Serie A

Juventus is in de Serie A nog altijd nagenoeg foutloos bezig. De ploeg uit Turijn speelde dit seizoen eenmaal gelijk, maar won de overige dertien wedstrijden in de competitie. Daarmee is het de best presterende club ooit.

Na veertien speelrondes heeft De Oude Dame namelijk veertig punten verzameld in de Italiaanse competitie. Nooit eerder presteerde een ploeg het ooit om dat puntenaantal te behalen na zoveel wedstrijden. Juventus scherpt daarmee zijn eigen record verder aan, want in het seizoen 1949/1950 had het na veertien duels 38 punten verzameld. Dat was tot op heden de beste prestatie ooit in Italië.

Ronaldo topscorer
Afgelopen weekend ging Juventus op bezoek bij het stugge ACF Fiorentina. Relatief eenvoudig werd La Viola aan de kant gezet, het werd 0-3. Rodrigo Bentancur opende de score, waarna Giorgio Chiellini en Cristiano Ronaldo voor de eindstand zorgden. Voor de Portugese aanvaller, afgelopen zomer overgekomen van Real Madrid, was het alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen. Daarmee is hij opgeklommen tot de hoogste trede op de topscorerslijst van de Serie. 

De top drie topscorers van de Italiaanse competitie:

  1. Ronaldo (Juventus) – 10 doelpunten
    Piątek (Genoa) – 10 doelpunten
  2. Immobile (Lazio) – 9 doelpunten
  3. Icardi (Inter) – 8 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner