25.02.2019 14:30

Opgebloeide vrije trappenkoning Milik voegt zich bij Messi

Als er in de Serie A nog één team is die in het kielzog van Juventus meevaart richting de finish, is dat SSC Napoli. Althans, de achterstand is alsnog dertien punten. Echter etaleerde SSC Napoli zondagavond tegen Parma Calcio (4-0) zijn klasse en dankte daarvoor vooral spits Arkadiusz Milik. 

De voormalig aanvaller van Ajax was zondagavond verantwoordelijk voor twee doelpunten. De Pool maakte de tweede en derde treffer van SSC Napoli, terwijl Piotr Zieliński en Adam Ounas de overige goals maakten. Eén van de doelpunten die Milik maakte, kwam uit een directe vrije trap. Het was voor Milik alweer zijn derde rake vrije trap dit seizoen in de Serie A. Niemand uit de vijf grote Europese competities maakte er meer en daarmee is hij de tweede speler die dit bereikte dit seizoen. Alleen Lionel Messi maakte evenveel doelpunten uit een vrije trap. 

In totaal maakte Milik, die nog niet heel gelukkig was bij SSC Napoli vanwege blessures, dit seizoen al veertien treffers in de Italiaanse competitie. Dat is veruit zijn hoogste aantal in één seizoen sinds zijn overstap uit Amsterdam. We hebben zijn aantal doelpunten afgezet tegen het aantal wedstrijden van dit seizoen in vergelijking met die van vorige seizoenen. Wat blijkt? Ook dan is Milik bezig aan zijn beste seizoen in het shirt van de club uit Napels. 

Gemiddeld aantal goals van Milik per Serie A-wedstrijd:

  • 2018/19 – 0,63 doelpunten (14 goals | 22 wedstrijden)
  • 2017/18 – 0,33 doelpunten (5 goals | 15 wedstrijden)
  • 2016/17 – 0,29 doelpunten (5 goals | 17 wedstrijden) 

Milik was na afloop vooral trainer Carlo Ancelotti dankbaar voor het scoren van zijn vrije trap."Ik moet de trainer en de rest van de staf bedanken, want zij stonden aan de basis van deze vrije trap. Zij vertelden mij voor de wedstrijd al dat de spelers van Parma in de muur altijd heel hoog opspringen bij vrije trappen, dus kreeg ik de opdracht om de bal onder de muur door te schieten."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner