16.04.2019 13:00

Recordaantal Atalanta-schoten niet genoeg voor zege

Hans Hateboer en Marten de Roon speelden maandagavond een uiterst frustrerende Serie A-wedstrijd tegen Empoli FC. Beide internationals van het Nederlands elftal deden negentig deden negentig minuten mee tijdens het 0-0 gelijkspel.

Wie alleen aan de uitslag van de wedstrijd zou zien, kan denken dat het letterlijk een kansloze wedstrijd was. Niets was minder waar, want de thuisploeg produceerde liefst 47 schoten. Een seizoensrecord, want geen enkele ploeg uit één van de vijf topcompetities schoot dit seizoen vaker tijdens een wedstrijd. Van de 47 schoten gingen er achttien op doel, maar geen enkele poging was goed genoeg om Empoli FC-doelman Bartłomiej Drągowski te verschalken. De Poolse huurling van ACF Fiorentina was de absolute uitblinker in het duel. 

De ongelooflijke statistieken van Atalanta-Empoli dat in 0-0 eindigde: 

  • Schoten: 47 – 3
  • Schoten op doel: 18 – 1
  • Gecreëerde kansen: 38 – 1
  • Balbezit: 61% – 39%
  • Reddingen: 1 – 17

Het in de Serie A uitstekend presterende Atalanta had de driepunter echter heel goed kunnen gebruiken. De ploeg uit Bergamo is samen met AC Milan en AS Roma verwikkeld in een hevige strijd om plek vier, welke recht geeft op het spelen van Champions League volgend seizoen. Atalanta staat met 53 punten op plaats zes, terwijl AC Milan en AS Roma respectievelijk 55 en 54 punten hebben. Er staan nog zes speelrondes op het programma dit seizoen in de Serie A.  

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner