04.07.2019 14:04

Buffon jaagt bij terugkeer op record van Del Piero

Gianluigi Buffon keert terug bij Juventus. De 41-jarige doelman speelde eerder 656 wedstrijden voor zijn grote liefde, net niet genoeg voor het record. Dat staat op naam van Alessandro del Piero, maar ligt binnen handbereik.

In de zomer van 2001 kwam Buffon over van Parma AC. Vervolgens keepte hij zeventien seizoenen voor Juventus, waaronder het jaar in de Serie B na het dopingschandaal. Na een éénjarig uitstapje naar Paris Saint-Germain keert Buffon weer terug bij De Oude Dame. Na de afhandeling van de laatste formaliteiten zal hij op jacht gaan naar het recordaantal wedstrijden voor Juventus.

Tot dusverre speelde Del Piero de meeste duels voor de Italiaanse recordkampioen: 705. Tussen 1993 en 2012 reeg de buitenspeler de wedstrijden en prijzen aaneen. Buffon is de enige voetballer die nog enigszins in de buurt van het record van Del Piero komt.

Meeste wedstrijden voor Juventus:

  1. Alessandro Del Piero: 705
  2. Gianluigi Buffon: 656
  3. Gaetano Scirea: 552
  4. Giuseppe Furino: 528
  5. Giorgio Chiellini: 506

Bij Juventus zal Buffon de concurrentie aangaan met Wojciech Szczęsny, de onomstreden eerste doelman van het afgelopen seizoen. De beide keepers werkten al eerder goed samen bij Juventus. In het laatste jaar van Buffon keepte hij 21 competitiewedstrijden, Szczęsny kwam er toen zeventien in actie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner