15.07.2019 14:15

Het cumulatieve transferrecord kan worden aangescherpt

FC Barcelona is zeer actief op de transfermarkt deze zomer. De Catalanen haalden onder meer al Antoine Griezmann en Frenkie de Jong voor in totaal 195 miljoen euro, maar zijn wellicht nog niet uitgewinkeld.

Bovenaan het wensenlijstje prijkt namelijk de naam van Neymar. De Braziliaanse supervedette verliet FC Barcelona twee zomers geleden voor een avontuur bij het hyperambitieuze Paris Saint-Germain, maar na twee zeer teleurstellende Europese campagnes lijkt de liefde tussen de Parijse club en de aanvaller alweer bekoeld. Neymar wil en mag vertrekken, zeker nadat hij zich na zijn vakantie een week te laat meldde op de training bij Paris Saint-Germain. "Neymar kan een transfer maken bij PSG als er een aanbieding is die voor alle partijen goed is", liet technisch directeur Leonardo weten.

En als het aankomt op een overgang van Neymar, lijkt FC Barcelona dus de grootste kandidaat om de Braziliaan over te nemen. De 27-jarige vleugelaanvaller is momenteel de speler met de hoogste cumulatieve transfersom (alle bedragen bij elkaar opgeteld die voor een speler zijn betaalde gedurende zijn hele carrière). In totaal betaalde clubs 310 miljoen euro voor Neymar (Barça betaalde 88 miljoen euro, PSG betaalde 220 miljoen euro). Als FC Barcelona, of welke club dan ook, besluit om de extravagante speler te halen, zal dat bedrag waarschijnlijk stijgen tot over de 450 miljoen euro.

Spelers met de hoogste cumulatieve transfersom:

  1. Neymar – €310 miljoen
  2. Ronaldo – €230 miljoen
  3. Morata – €179 miljoen
    Di Maria – €179 miljoen
  4. Griezmann – €174 miljoen
  5. Ibrahimović – €169 miljoen

Pogba
Wellicht dat Paul Pogba zich in de aankomende weken in de top vijf nestelt. Hij staat nu met een cumulatieve transfersom van 105 miljoen euro op plek 27, maar de Franse middenvelder zinspeelt op een vertrek bij Manchester United. The Mancunians verlangen dan een transfersom van minstens negen cijfers, wat betekent dat Paul Pogba op Neymar en Ronaldo na de speler met de hoogste opgestapelde transfersom kan worden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner