24.07.2019 12:45

Telg van iconische voetbalfamilie de jongste in oefenduel

Net als een hoop andere spelers krijgt Daniel Maldini de kans in de voorbereiding om zich te laten zien in de hoofdmacht. Alleen is het verhaal van de zeventienjarige aanvaller van AC Milan iets anders dan de gemiddelde speler.

Maldini, die momenteel met de ploeg van trainer Marco Giampaolo in de Verenigde Staten een oefencampagne afwerkt, kreeg afgelopen nacht speeltijd bij I Rossoneri. Dat deed hij tegen Bayern München. De Duitsers wonnen met 1-0 in het Arrowhead Stadium (Kansas City). Het opvallendste moment was de basisplek van Maldini, die met zijn zeventien jaar de jongste AC Milan-speler werd tijdens de International Champions Cup. 

Maldini is de zoon van voetballegende Paolo Maldini en kleinzoon van de minstens zo populaire Cesare Maldini (overleden in 2016). Anders dan zijn voorgangers, die allebei verdedigers waren, is Daniel aanvaller van beroep. Bij AC Milan hoopt men dat het talent gaat doorbreken en net zo'n iconische speler wordt als zijn voorouders, die beiden vele successen boekten met AC Milan. Daar lijkt het vooralsnog niet op, maar Daniel heeft nog alle tijd om zich verder te ontwikkelen.

Prijzenkasten van Paolo en Cesare Maldini bij AC Milan:

  • Paolo Maldini
    Serie A – 7 landstitels
    Champions League – 5 eindzeges
    WK voor clubs – 3 eindzeges
    UEFA Super Cup – 5 eindzeges
    Coppa Italia – 1 eindzege
    Supercoppa – 5 eindzeges

    Cesare Maldini
    Serie A – 4 landstitels
    Europa Cup I – 1 eindzege

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner