01.09.2019 11:10

Lozano eerste Mexicaanse doelpuntenmaker in Serie A

Hirving Lozano kende een memorabel debuut bij SSC Napoli. Als invaller zag hij zijn ploeg terugkomen van een 3-0 achterstand tegen Juventus, maar in de slotminuut ten onder gaan door een eigen doelpunt van Koulibaly: 4-3. Lozano was eenmaal trefzeker.

De Mexicaan kwam in de rust binnen de lijnen, toen Napoli al tegen een 2-0 achterstand aankeek. Via Cristiano Ronaldo werd die marge zelfs nog vergroot. Maar daarna ging het hard. Kostas Manolas en Lozano sloegen razendsnel achter elkaar toe en tien minuten voor tijd maakte Giovanni Di Lorenzo zelfs gelijk. Een andere debutant - Matthijs de Ligt - zag er bij de tegendoelpunten niet altijd even gelukkig uit.

Bij de aansluitingstreffer van Lozano was de mandekker hem volledig uit het oog verloren. Daardoor bood hij de voormalig PSV'er de kans om de eerste Mexicaanse doelpuntenmaker in de Serie A ooit te worden. Lozano faalde niet en bracht Napoli volledig terug in de wedstrijd. Hij scoorde zo wederom bij zijn debuut.

Lozano trefzeker bij debuut:

• Competitie met CF Pachuca
  • Competitie met PSV
  • Champions League met PSV
  • WK met Mexico
  • Serie A met SSC Napoli

Lozano is de enige Mexicaanse speler die op dit moment in Italië actief is. Na Italianen zijn de Brazilianen het beste vertegenwoordigd in de competitie. Liefst 33 spelers uit Brazilië staan dit seizoen onder contract bij Italiaanse clubs. De Nederlanders staan met elf man sterk op de zevende plaats. In totaal zijn er twintig nationaliteiten vertegenwoordigd in de Serie A.