27.10.2019 14:18

Motta kent ongekend succesvol trainersdebuut bij Genoa

Thiago Motta stond zaterdag voor het eerst langs de lijn als trainer van Genoa CFC. De ploeg won met 3-1 van Brescia Calcio, dankzij de gouden hand van Motta. Alle drie zijn wissels kwamen tot scoren.

Met Lasse Schöne in de basis begon Genoa als één-na-laatste van de Serie A aan het duel. De ploeg kwam via een vrije trap van Sandro Tonali op achterstand, waarna Motta al in de rust begon met ingrijpen. Kevin Agudelo, Christian Kouamé en Goran Pandev kwamen in het veld om de schade te herstellen, waar ze uitermate succesvol in slaagden. Alle drie de wissels die Motta maakten een doelpunt.

Het was voor het eerst in de historie van de Serie A dat alle wissels van een ploeg tot scoren kwamen. Zo kende Motta een memorabel debuut bij Genoa, dat onlangs zijn voorganger Aurelio Andreazzoli ontsloeg. Voor de plaats van Schöne heeft de trainerswissel vooralsnog geen gevolgen. De Deen had een basisplaats onder Andreazzoli en speelde ook negentig minuten onder Motta. Schöne is een van de vijf spelers die alle negen competitiewedstrijden in actie kwam.

Motta werd aangesteld om Genoa van degradatie te behoeden. Na de zege op Brescia stijgt de ploeg gelijk twee plaatsen op de ranglijst en neemt het voor even wat afstand van aartsrivaal Sampdoria. Toch ziet het er nog altijd niet rooskleurig uit voor Genoa, de ploeg die pas twee wedstrijden won dit seizoen. De degradatiestreep staat op één punt afstand en de ploegen eronder hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner