02.11.2019 14:23

Schlemiel De Ligt onterecht onder vuur volgens cijfers

Zaterdagavond staat de Derby della Mole, oftewel Torino FC - Juventus, op het programma. Volgens de vermoedelijke opstelling zal Matthijs de Ligt gewoon aan de aftrap verschijnen namens de ploeg van Maurizio Sarri. De pechvogel heeft de schijn behoorlijk tegen. Zijn statistieken laten namelijk zien dat hij een stuk beter bezig is dan men doet vermoeden.

Na zijn mindere optreden tegen SSC Napoli (4-3) in de competitie begin dit seizoen wordt er volop gespeculeerd over de waarde van De Ligt in het huidige Juventus. Tel daarbij zijn ongelukkige handsbal van vorige week tegen US Lecce bij op, waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde, en je kan concluderen dat het de Nederlandse mandekker nog niet voor de wind gaat. Toch doet hij het ogenschijnlijk beter dan zijn collega-verdediger Leonardo Bonucci. 

De Ligt verovert gemiddeld 6,1 keer per wedstrijd de bal, terwijl Bonucci dat gemiddeld slechts 3,8 keer per duel doet. Ook op het gebied van luchtduels torent de twintigjarige verdediger letterlijk boven zijn ervaren compagnon uit. De Ligt won in de Serie A tot dusver 52,9 procent van zijn luchtduels. Bonucci verloor er meer dan hij won. Zijn percentage zit op 48,7. Alleen als we alle duels - grondduels en luchtduels - bij elkaar optellen, doet de Italiaan het beter dan De Ligt. Maar met 52,5 procent om 48,8 procent kunnen we nog niet spreken van onheil voor de Nederlander.

Chiellini met kop en schouders boven de rest
Giorgio Chiellini kampt met een zware blessure, waardoor De Ligt vrijwel direct voor de leeuwen is gegooid in de Serie A. Geen enkele verdediger kan tippen aan de kunsten van de intellectuele leermeester van Juventus. Chiellini won in het seizoen 2018/19 liefst 68,4 procent van zijn duels. Het is niet gek dat De Ligt daar nog niet aan kan tippen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner