22.11.2019 10:00

De 5: grootste talenten van Football Manager 2020

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Afgelopen dinsdag kwam de nieuwste versie van Football Manager (FM20) uit. Een mooi moment dus om de vijf grootste talenten van het simulatiespel uit te lichten. Deze vijf hebben het hoogste potentieel niveau:

1: Ansu Fati, Guinee-Bissau/Spanje – FC Barcelona
Hij is pas net doorgebroken bij FC Barcelona, maar Football Manager schat Ansu Fati in als een speler die het allerhoogste kan bereiken. Als je de zestienjarige dribbelaar bij FC Barcelona wil losweken, moet je een grote zak met geld meenemen. Aanvankelijk houdt de Spaanse club vast aan zijn afkoopsom van honderd miljoen euro, maar na flink onderhandelen kan er een bedrag van ongeveer 65 miljoen euro worden uitgesleept. Fati is geen goedkope speler dus, maar dan heb je wel één van de meest beloftevolle vleugelaanvallers van het spel. 

2: Vinicius Júnior, Brazilië – Real Madrid
De wereld lag aan de voeten van Vinicius Júnior toen hij zestien jaar oud was. Flamengo had dat in de gaten, gaf de aanvaller een salarisverhoging en nam een gelimiteerde transfersom van 45 miljoen euro op in het nieuwe contract. Een probleem voor Real Madrid? Helemaal niet. De Koninklijke tikte het bedrag rustig af in mei 2017, maar moest nog even wachten tot zijn komst. Dat gebeurde in de zomer van 2018, nadat hij achttien jaar was geworden.

De 45 miljoen euro was op dat moment de duurste transfer voor een speler jonger dan negentien jaar. Inmiddels is hij bij Real Madrid een grote meneer geworden en was hij onder meer tegen Ajax in de Champions League een constante bedreiging. Ambities om Vinicius Junior los te weken in Football Manager? Zorg dat je een grote zak geld meeneemt, maar voor zeventig miljoen euro is hij van jou.

3: Matthijs de Ligt, Nederland – Ajax
Vrijwel elke Europese grootmacht had afgelopen zomer het nummer van Marc Overmars in zijn recente belgeschiedenis staan voor Matthijs de Ligt. Uiteindelijk verkaste de Ajax-aanvoerder voor een bedrag van rond de tachtig miljoen euro naar Juventus. Football Manager schat de fluctuerende potentie van De Ligt in dat hij ongeveer het niveau van Cristiano Ronaldo of Lionel Messi kan bereiken, al zal dat per spel afhangen van zijn speeltijd. Aangezien De Ligt pas net bij Juventus zit, is hij in het begin niet te kopen. Wellicht dat je dat je het in de zomer van 2020 kan proberen, maar voor minder dan zijn aankoopbedrag zal je de mandekker niet kunnen kopen. 

4: Rodrygo, Brazilië – Santos > Real Madrid
De voormalig sensatie van Santos FC werd begeerd door alle topclubs uit Europa, zeker toen hij tegen EC Vitória BA (5-2) in een tijdsbestek van een negen minuten een hattrick produceerde. Het werd uiteindelijk Real Madrid die hem kocht. Voor Vinícius Júnior betaalde De Koninklijke liefst 45 miljoen euro. Datzelfde bedrag heeft De Koninklijke overgemaakt naar Santos FC voor de diensten van Rodrygo. Hij is sinds deze zomer de nieuwe Braziliaanse superster. Rodrygo kopen in FM20 wordt lastig, aangezien hij net naar Real Madrid is verkast. Een jaar wachten dus. 

5: Jean-Clair Todibo, Frankrijk – FC Barcelona
We hebben tot nu toe al twee spelers van Real Madrid gehad en dus kan FC Barcelona naast Ansu Fati niet achterblijven met een tweede toptalent. Dat is de Franse verdediger Jean-Clair Todibo, die ook Braziliaanse roots heeft. Omdat Todibo al vanaf afgelopen januari overstapte naar Spanje wil FC Barcelona luisteren naar een transfer als je bereid bent met geld te smijten. Voor ongeveer 55 miljoen euro kan je het grootste verdedigende talent, samen met De Ligt, in seizoen één ophalen. Dat is dus alleen weggelegd voor de allergrootste clubs. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner