10.12.2019 14:30

Juventus-plaag als eerste in dubbele cijfers met assists

Juventus had tot afgelopen weekend nog geen competitiewedstrijd verloren, maar na het duel met Lazio Roma raakte De Oude Dame van de ongeslagen status in de Serie A af. In de hoofdstad won de thuisploeg met 3-1.

Het centrale verdedigingsduo Matthijs de Ligt en Leonardo Bonucci was gewaarschuwd, want Ciro Immobile is de topscorer van de vijf Europese topcompetities. De Ligt en Bonucci hadden Immobile, die op zeventien doelpunten staat, goed in de tang en de boodschap goed begrepen. De Italiaan kwam niet tot scoren, maar de andere Lazio Roma-speler in vorm werd de grote man: Luis Alberto.

De Spanjaard gaf namelijk de assist op de 1-1 van Luiz Felipe en bij de 2-1 op Sergej Milinković-Savić. Daarmee komt de creatieve spelmaker met zijn op een assistentotaal van elf. Geen speler uit de Serie A, La Liga, Bundesliga, Premier League en Ligue 1 gaf meer assists tot nu toe. Ook zijn er slechts drie spelers (Kevin De Bruyne, Trent Alexander-Arnold en Dimitri Payet) die meer keypasses hadden dan Luis Alberto 

Spelers uit de 5 topcompetities met de meeste assists:

  1. Alberto (Lazio) – 11 assists
  2. De Bruyne (Man City) en Müller (Bayern) – 9 assists
  3. Slimani (Monaco), Son (Tottenham), Court (Brest), Sancho en Hazard (Dortmund) – 7 assists

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner