22.12.2019 15:31

Atalanta bezorgt AC Milan een van grootste nederlagen ooit

AC Milan heeft zondagmiddag een enorm pak slaag gekregen van Atalanta: 5-0. De gevallen topclub werd vooral na rust volledig overlopen. De marge van vijf doelpunten was maar één keer groter in de clubgeschiedenis.

Vijf keer eerder verloor AC Milan met een marge van vijf doelpunten verschil. Tot zondag gebeurde dat voor de laatste keer in mei 1998, toen AS Roma in de hoofdstad ook met 5-0 won. Andere clubs die met dezelfde marge wonnen zijn Alessandria US, Juventus, AC Torino en AC Fiorentino. Dankzij doelpunten Papu Gómez, Mario Pašalić, Josip Iličič (tweemaal) en Luis Muriel voegt Atalanta zich bij dat selecte gezelschap. Robin Gosens en Marten de Roon maakten de historische wereld als basisspeler mee, Hans Hateboer kwam vlak voor tijd binnen de lijnen.

Er is maar één ploeg die AC Milan ooit met nog grotere cijfers wist te verslaan: Ajax. De Amsterdammers wonnen in de finale van de Europese Super Cup met 6-0 in het Olympisch Stadion. Die monsterscore was voor Ajax ruim voldoende om de 1-0 van de heenwedstrijd weg te poetsen en de prijs te winnen. De ploeg van trainer George Knobel had die avond zes verschillende doelpuntenmakers.

Diverse doelpuntenmakers
Tegen AC Milan zag Atalanta vier verschillende spelers op het scorebord komen, waarmee de ploeg eens te meer aantoont absoluut niet te leunen op één enkele afmaker. Muriel is met tien doelpunten topscorer, maar nog drie andere spelers - Iličič, Zapata en Gómez - maakten dit seizoen al meer dan vijf goals. Alleen Manchester City heeft meer spelers die al meer dan vijf doelpunten maakten. The Citizens hebben er met Kun Agüero, Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus en Bernardo Silva vijf in de selectie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner