13.01.2014 21:04

Sampdoria met tien langs negen van Udinese

Sampdoria heeft maandag in de Italiaanse voetbalcompetitie het verhitte duel met Udinese gewonnen. In het eigen Stadio Luigi Ferraris in Genua won i Blucerchiati met 3-0, waardoor het Udinese passeerde op de ranglijst van de Serie A. Scheidsrechter Paolo Mazzoleni trok liefst drie rode kaarten, waarvan twee voor de bezoekers.

De Braziliaanse aanvaller Éder scoorde al na zestien minuten uit een strafschop. Zijn landgenoot Allan werd na 35 minuten spelen van het veld gestuurd. De middenvelder ontving twee keer geel. Vlak na rust verdubbelde Éder de voorsprong.
Na ruim een uur spelen was het weer tien tegen tien. Roberto Soriano werd ook met twee keer geel van het veld gestuurd. Even later ontving ook Gabriel Silva zijn tweede gele kaart, waardoor de wedstrijd eindige in tien tegen negen. Vlak voor tijd scoorde Daniele Gastaldello de 3-0. Dankzij de overwinning staat Sampdoria nu op de twaalfde plaats, Udinese bivakkeert op de vijftiende plaats.