25.01.2014 23:00

Lazio en Juventus in evenwicht

Koploper Juventus heeft zaterdag twee punten verspeeld in de Serie A. De Oude Dame kwam tegen Lazio niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Het was pas het tweede gelijkspel in deze competitie voor Juventus, dat na dik twintig minuten spelen zijn doelman Gianluigi Buffon met de rode kaart van het veld zag vertrekken. De ervaren keeper haalde de doorgebroken Miroslav Klose neer en de scheidsrechter kon niet anders dan Buffon wegsturen en Lazio een strafschop geven.

Antonio Candreva faalde niet van elf meter. In de zestigste minuut kopte Fernando Llorente de gelijkmaker binnen. Door het gelijke spel behoudt Juventus nog altijd zijn riante koppositie. AS Roma kan zondag wel de kloof terugbrengen tot 6 punten als het weet te winnen van Hellas Verona.