10.02.2014 16:30

Batistuta blaast lofprompet voor Higuaín

Gabriel Batistuta heeft niets dan lof voor Gonzalo Higuaín. De Argentijn is onder de indruk van de spits, die bij Napoli te maken kreeg met de erfenis van Edinson Cavani.

Afgelopen zomer verruilde Cavani de Serie A voor een avontuur bij Paris Saint-Germain. De Parijzenaars betaalde 64 miljoen euro voor de Uruguayaan. De ploeg uit Napels investeerde de miljoenen meteen en haalde Higuaín op bij Real Madrid als opvolger. Laatstgenoemde kreeg de ondankbare taak de productie van Cavani te doen vergeten. In de laatste drie jaar kwam Cavani achtereenvolgens tot 26, 23 en 29 competitiegoals.

Maar in zijn eerste seizoen toont Higuaín zich een waardig vervanger. In dertig wedstrijden, in de Serie A, Coppa Italia en Champions League, was hij al goed voor zeventien doelpunten. Batistuta is onder de indruk. "Gonzalo levert assists, zakt terug naar het middenveld, zet de aanval op, maakt het team beter en is hongerig voor het doel", vertelde hij in de Italiaanse media.

"Het is niet makkelijk om Cavani te vervangen. Higuaín zal misschien Cavani's cijfers niet evenaren, maar hij is als speler completer. Daar houd ik van", vervolgde Batistuta, die in zijn tijd in de Serie A (bij Fiorentina, AS Roma en Internazionale) in 318 competitieduels goed was voor 183 doelpunten.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner