07.09.2016 12:27

Emanuelson: "Ik ben heel blij met Sheffield"

Urby Emanuelson tekende dinsdag een contract voor één seizoen getekend bij Sheffield Wednesday. De club speelt momenteel in het Championship op het tweede Engelse niveau, maar Emanuelson wil hogerop met zijn nieuwe werkgever.

De 30-jarige oud-speler van Ajax, AC Milan, Fulham FC, Atalanta Bergamo en Hellas Verona zat al een tijdje zonder club, maar hoopt bij Sheffield Wednesday veel aan spelen toe te komen. "Ik ben heel blij met Sheffield Wednesday", zegt Emanuelson in gesprek met De Telegraaf. De 17-voudig international heeft hoge verwachtingen van zijn verblijf in Sheffield. "Dit is een traditieclub met de ambitie om naar de Premier League te gaan."

De multifunctionele speler speelde vanaf de winterstop bij Hellas Verona in de Serie A, maar speelde daar slechts elf wedstrijden. De club degradeerde en Emanuelson vertrok transfervrij. "Sheffield Wednesday was op zoek naar iemand voor de linkerkant, maar slaagde er in de transferperiode niet in die binnen te halen. Ik was clubloos, dus kon na 1 september ook nog worden aangetrokken."

Emanuelson hoopt snel een basisplaats te veroveren bij zijn nieuwe werkgever. "De start is met vijf punten uit vijf duels niet goed. Maar na de verloren play-off-finale van vorig seizoen zijn er veel spelers aangetrokken. We moeten zorgen dat we snel een ingespeeld team krijgen, zodat we kunnen meespelen om promotie."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner