24.02.2014 23:34

Hull City nu wel voorbij Brighton & Hove

Hull City is er maandagavond voor eigen publiek wel in geslaagd zich te ontdoen van Brighton & Hove Albion. De thuiswinst in de replay (2-1), na het eerdere gelijkspel in de uitwedstrijd (1-1), leverde de Oost-Engelse club uit de Premier League een plek op in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup. Sunderland is daarin de tegenstander.

Curtis Davies en de Sloveen Robert Koren scoorden al voor rust. De Argentijn José Ulloa maakte namens de bezoekers, die uitkomen in de tweede divisie, de laatste twintig minuten toch nog spannend.

Sheffield Wednesday liet zich thuis in de vijfde ronde verrassen door Charlton Athletic, 1-2. Simon Church maakte halverwege de tweede helft de, naar later bleek, winnende treffer. De beloning voor Charlton is een nieuw bezoek aan Sheffield, dan met United als opponent.