24.03.2014 15:28

Vertonghen prijst voormalig ploeggenoot Suárez

Jan Vertonghen (l.) in duel met Moussa Sissoko (r.) tijdens Tottenham Hotspur - Newcastle United. (10-11-2013)
Jan Vertonghen (l.) in duel met Moussa Sissoko (r.) tijdens Tottenham Hotspur - Newcastle United. (10-11-2013)

Jan Vertonghen presteert de laatste weken niet bijster goed bij Tottenham Hotspur. De Belg is echter van mening dat het verschil tussen nummer twee Liverpool en nummer vijf Tottenham Hotspur (negen punten) niet zo groot is.

Volgens de Belgische mandekker is er maar één verschil tussen Liverpool en Tottenham Hotspur. "Suárez. Hij is de oorzaak", aldus Vertonghen tegen Sky Sports. "Hij is op het moment een van de beste spitsen ter wereld. Ik denk dat hij het verschil maakt tussen beide ploegen", aldus de voormalig ploeggenoot van Suárez.

"Sturridge doet het ook heel goed. Die twee zijn moeilijk af te stoppen", vervolgt Vertonghen. De international van Uruguay is niet stil blijven staan in zijn ontwikkeling en is met Liverpool verwikkelt in een titelstrijd. "Ze laten elke week zien dat ze een van de beste ploegen in de competitie zijn. Het wordt pittig, zeker op Anfield."

"Ik hoop dat we er net zo kunnen spelen als vorig seizoen. Niet vanwege het resultaat, maar vanwege de teamprestatie", doelt Vertonghen op de 3-2 nederlaag van vorig seizoen. De Belg was vorig seizoen tweemaal trefzeker. The Spurs leken een overwinning in de zak te hebben, maar gaven de wedstrijd in de slotfase alsnog weg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner