30.03.2014 19:07

Liverpool nieuwe koploper in Engeland

Liverpool is de nieuwe koploper in de Engelse Premier League. De ploeg van succescoach Brendan Rodgers versloeg Tottenham Hotspur op Anfield verdiend met 4-0 en profiteerde volop van de verrassende nederlaag van Chelsea. De rivaal uit Londen gleed zaterdag op bezoek bij Crystal Palace lelijk uit (1-0).

Liverpool kwam zondag al na twee minuten op voorsprong, maar dat was niet de eigen verdienste. De Fransman Younes Kaboul werkte de bal achter zijn eigen doelman, landgenoot Hugo Lloris. Halverwege de eerste helft had ook Luis Suárez succes. Het was de 29e treffer van de oud-Ajacied, die de seizoensstart miste door een lange schorsing.

Philippe Coutinho en Jordan Henderson - al claimde Suárez diens vrije trap nog subtiel met de hak te hebben beroerd - bepaalden de eindstand na rust op 4-0. Liverpool heeft na 32 duels 71 punten, twee meer dan Chelsea. Nummer drie Manchester City staat op 67 punten, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld.