The Daily Mail #"> The Daily Mail #" />
17.04.2014 16:44

Griekse doelman: "We konden geen eten kopen"

Dimitrios Konstantopoulos in actie tijdens Burnley - Middlesbrough. (12-4-2014)
Dimitrios Konstantopoulos in actie tijdens Burnley - Middlesbrough. (12-4-2014)

Dimitrios Konstantopoulos speelt tijdens het huidige seizoen voor het Engelse Middlesbrough. De Griekse goalie is maar al te blij dat hij weg is uit zijn vaderland. "Op een gegeven moment was het zo erg dat de spelers flauwvielen van de honger tijdens de training", vertelt Konstantopoulos aan The Daily Mail.

De sluitpost speelde tussen 2010 en 2013 in zijn vaderland bij Kerkyra en AEK Athene. Bij beide ploegen sloeg de crisis in als een bom. "Het was een heel zware tijd. Elke dag vochten we om als voetballer te overleven. We hadden geen ervaren spelers, maar nog erger: we hadden niet eens geld om normaal te eten", aldus de doelman. "We wilden elkaar helpen, maar konden eigenlijk niks doen." 

"Supporters kwamen wekelijks langs het trainingsveld staan, om te laten zien dat ze ontevreden waren", zegt Konstantopoulos. "Dat zorgt ook al niet voor rust binnen de club. Bovendien werd het op een gegeven moment zo erg dat spelers flauw vielen op de training. We konden geen eten kopen, maar moesten wel sporten. Dat gaat niet goed. Iedereen gaf alles om uit die situatie te komen. Als voetballer had ik dit nog nooit gezien. Het was echt heel zwaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner