17.06.2014 10:00

Speler van de dag: Rode Pepe

Pepe (izq.) y Thomas Müller
Pepe (izq.) y Thomas Müller

Gedurende het WK kiest Voetbal.com na iedere speeldag een speler van de dag. Vandaag is dat Pepe, de verdediger van Portugal die zijn land benadeelde in de groepswedstrijd tegen Duitsland.

Samen met Cristiano Ronaldo kun je Pepe rekenen tot één van de bekendere voetballers in de selectie van Portugal. De centrale verdediger speelt al jarenlang voor Real Madrid en heeft een neusje voor harde overtredingen en lomp gedrag.

De achterstand

De frustratie was natuurlijk groot bij Pepe. Portugal zat in hetzelfde schuitje als Nederland. Win je de eerste groepswedstrijd tegen de grootste concurrent (Duitsland/Spanje), dan verdubbel je de kansen om door te gaan naar de volgende ronde. Na ruim een half uur spelen leek Portugal echter kansloos ten onder te gaan. Een terechte strafschop werd benut door Thomas Müller, terwijl Mats Hummels een corner keihard tegen de touwen kopte na 32 minuten spelen.

De rode kaart

Müller bleef de heel wedstrijd, tot aan zijn wissel tien minuten voor tijd, een plaag voor de Portugese defensie. Als zwervende aanvaller kwam hij telkens in balbezit. Als hij dan wel op zijn vertrouwde plek in de spits stond ging hij vaak het duel aan met Bruno Alves. De ervaren verdediger zat niet lekker in de wedstrijd en verloor veel persoonlijke duels met Müller. Pepe had dit niet. Hij verdedigde zoals altijd: Hard, zelfverzekerd en degelijk. Bij een lange bal kwam hij voor Müller en in een poging het speeltuig af te schermen ging zijn hand naar achteren. Het gelaat van de Duitser werd geraakt, maar het theater wat er daarna volgde was overdreven. Pepe vond dit ook, maar de Portugees was zijn emoties vervolgens niet te baas. Hoe zacht het ook ging, zijn hoofd ging richting het hoofd van Müller en er was contact. Volgens de spelregels kon scheidsrechter Milorad Mažić niet anders dan het geven van een directe rode kaart.

De gevolgen

Die mogen duidelijk zijn. Duitsland had geen kind meer aan de tien Portugezen en uitgerekend Müller scoorde nog twee keer. De Duitser kroont zich hiermee tot voorlopige topscorer op het Wereldkampioenschap, terwijl het maar de vraag is of Pepe überhaupt nog in actie komt in Brazilië.

Door: Jos Boesveld

Spelers van de dag:

Speelronde 1: Neymar
Speelronde 2: Arjen Robben
Speelronde 3: Joel Campbell
Speelronde 4: Karim Benzema

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner