04.09.2014 10:05

Drenthe blij met Sheffield Wednesday

Royston Drenthe vertrok langs van Reading naar Sheffield Wednesday. De voormalig speler van Feyenoord wilde graag spelen voor 'The Owls', maar wist niet dat Glenn Loovens daar ook onder contract stond.

"Meteen toen ik hoorde dat Sheffield Wednesday me wilde hebben, zei ik: zorg dat het rond komt", aldus Drenthe tegenover De Telegraaf. Hij komt over van Reading. "Iedereen was daar heel goed voor me, maar ik moet wel spelen."

"Sheffield Wednesday is een geweldige club en ik heb het idee dat ze echt ergens heen gaan. Ik kan nu allerlei namen noemen met wie ik heb gevoetbald, maar dat doet er niet toe want dat behoort tot het verleden. De fans van Sheffield Wednesday willen weten wat Royston Drenthe nu kan en niet wat hij deed bij zijn andere clubs."

"Ze zullen een speler zien die goed is in één tegen één situaties, ik zal de bal krijgen en naar mijn medespelers passen. Ik kan achter de spits, of op de linker- of rechtervleugel spelen. Maar ik zal spelen waar de trainer me neerzet, want ik ben een teamspeler."

Drenthe was niet op de hoogte van het feit dat Loovens onder contract stond bij Sheffield Wednesday. "Om een eerlijk te zijn zag ik pas dat hij hier speelde toen ik hem voorbij zag lopen. Ik vond het echt heel leuk om hem te zien. Hij zal als een grote broer voor mij zijn." Het duo kent elkaar van Feyenoord. "Wij weten hoe het is om uit Rotterdam te komen en dat is heel speciaal. En of hij nu wil of niet, hij zal mijn grote broer zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner