12.11.2014 09:54

Verbeek: "Leuk dat de fans dit doen"

De fans van 1. FC Nürnberg willen Gertjan Verbeek dolgraag terug als hoofdtrainer. Dinsdag verscheen er een advertentie in een regionale krant. "Het is hartstikke leuk te horen dat de fans dit weer doen."

Vorig jaar begon Verbeek na zijn ontslag bij AZ aan zijn avontuur bij de Duitse club, die toen nog in de Bundesliga speelde. Het liep echter niet fantastisch, want Nürnberg bungelde onderaan. Dat kostte Verbeek de kop. "We hebben destijds naar onze mogelijkheden gepresteerd, 21 uit 20 was niet zo slecht. Maar wat er nu gebeurt, is tenhemelschreiend", zegt Verbeek tegen De Telegraaf.

Maandag ontsloeg Nürnberg de volgende trainer alweer. Nadat de club was gedegradeerd, draait het nu een teleurstellend seizoen in de 2. Bundesliga. Dat betekende het einde van coach Valerien Ismaël. Maar Verbeek is niet van plan de vrijgekomen vacature op te vullen. "Misschien is het beter om een keer naar de leiding te kijken en naar hun visie. Hun sportdirecteur (Martin Bader, red.) heeft me destijds ook besodemieterd. Misschien was het onder druk van de raad van toezicht, maar het is vreemd dat die man er nog steeds zit."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner