03.01.2015 16:20

Bolton Wanderers test verdediger van MVV

Nick Kuipers baalt flink aan het einde van de wedstrijd MVV - Fortuna Sittard. (28-11-2014)
Nick Kuipers baalt flink aan het einde van de wedstrijd MVV - Fortuna Sittard. (28-11-2014)

De stap van MVV naar de Championship in Engeland is flink bijzonder, maar Nick Kuipers staat op de drempel van die transfer. Bolton Wanderers is op dit moment bezig met de verdediger van MVV en neemt de mandekker mogelijk over.

Kuipers speelde bijna honderd wedstrijden in de Jupiler League en staat bekend om zijn fysieke kracht. In Nederland en Engeland wordt hij inmiddels vergeleken met Ron Vlaar en Bolton heeft wel interesse in de speler van MVV. De ploeg staat in de middenmoot van de Championship en wil zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau in Engeland.

"Wij zouden hem graag langer behouden, maar dat wordt nu vermoedelijk een lastig verhaal", vertelt trainer Ron Elsen aan de Voetbal International. Wel stelt hij dat Bolton de portemonnee mag trekken als ze Kuipers willen aantrekken. 

"De bal ligt nu bij hun, zij kunnen beslissen of ze hem aantrekken. In dat geval zullen we hem natuurlijk niet voor één appel en een ei laten gaan. Nick is belangrijk voor ons elftal" Bolton heeft Kuipers een proefperiode aangeboden en als de verdediger indruk maakt, kunnen de onderhandelingen beginnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner