04.01.2015 18:25

Milner redt ManCity van blamage in FA Cup

James Milner heeft zijn club Manchester City zondag voor een blamage behoed in de FA Cup. De medekoploper in de Premier League kwam op eigen veld verrassend op achterstand tegen Sheffield Wednesday, de nummer tien van het Championship. Twee doelpunten van Milner zorgden ervoor dat City alsnog won: 2-1.

De gasten uit Sheffield kwamen na een kwartier spelen op voorsprong. De Oostenrijker Atdhe Nuhiu rondde een fraaie counter af met een schot buiten bereik van doelman Willy Caballero. Glenn Loovens stond het hele duel in de defensie bij Sheffield. Hij hield lang stand met zijn ploeggenoten, maar in de 65e minuut zorgde Milner voor de 1-1. Daar leek het bij te blijven, maar in de 92e minuut zorgde de Engelsman er alsnog voor dat City geen tweede wedstrijd nodig had om zich te plaatsen voor de vierde ronde van het bekertoernooi.

Stoke City kwam ook met de schrik vrij. De ploeg van Erik Pieters won met 3-1 van Wrexham. De nummer 16 van de Conference (vijfde niveau) kwam via Mark Carrington twintig minuten voor tijd op 0-1. Lang kon de ploeg uit Wales daar niet van genieten. Marko Arnautovic, oud-speler van FC Twente, zorgde tien minuten voor tijd voor de 1-1. Invaller Stephen Ireland voorkwam een tweede wedstrijd door in de 88e en 90e minuut de score uit te bouwen. Pieters bleef het hele duel op de bank.

Aston Villa bereikte met vrijwel evenveel moeite de vierde ronde. Villa won op eigen veld met 1-0 van Blackpool, hekkensluiter in het Championship. Het doelpunt van de Belg Christian Benteke viel pas twee minuten voor tijd. Leandro Bacuna viel in blessuretijd in. Ron Vlaar was met een knieblessure afwezig.