04.01.2015 18:37

ManUnited nog niet imponerend in de beker

Manchester United heeft zondag zonder groots te spelen de vierde ronde van de FA Cup bereikt. De ploeg van Louis van Gaal won met 2-0 van het 'nietige' Yeovil Town. Ander Herrera en Ángel Di María zorgden voor de doelpunten.

Van Gaal had zijn spelers in aanloop naar het duel met de club uit de League 1 (derde niveau) gewaarschuwd voor onderschatting. Met de inmiddels beroemde quote 'the death or the gladiolis' verwees hij naar het gevaar dat in dergelijke wedstrijden bestaat voor een vroege uitschakeling.

Die waarschuwingen waren kennelijk niet aangekomen bij de voetballers. Yeovil was meer op de helft van Manchester te vinden dan andersom. De thuisploeg verprutste de geboden kansen echter en via Herrera (64e minuut) en invaller Di María (90e minuut) trok ManUnited toch nog aan het langste eind.