20.01.2015 22:38

Remise op Anfield in halve finale League Cup

Het eerste duel in de halve finale van de League Cup heeft dinsdagavond geen winnaar opgeleverd. Liverpool en Chelsea troffen elkaar op Anfield, waar ze beide één keer het net vonden. Chelsea had daar een penalty voor nodig, Liverpool deed dat met een fantastisch velddoelpunt. Wie er naar de finale gaat, zal dus volgende week in Londen uitgevochten worden.

De eerste helft verliep zoals verwacht: Liverpool mocht het spel maken, Chelsea wachtte rustig af. Maar door het lage tempo kon de thuisploeg weinig creëren met het balbezit. Veel verder dan een paar mislukte voorzetten kwam Liverpool niet. Hoewel Chelsea nog minder creëerde, kwam het toch op voorsprong, al was daar wel een penalty voor nodig. Eden Hazard werd gevloerd door Emre Can en benutte vervolgens zelf de bijbehorende penalty.

Daarna veranderde het spelbeeld nauwelijks, Liverpool bleef rustig rondspelen en Chelsea zakte in op de eigen helft. Na een halfuur spelen werd het tempo eindelijk wat opgevoerd en dat resulteerde in kansen voor beide ploegen. Liverpool had kansen via Škrtel en Coutinho, aan de kant van Chelsea had Hazard de beste kansen op een treffer. Maar allemaal verzuimden ze te scoren, waardoor de ruststand 0-1 was.

Na rust werd Liverpool feller en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Nadat schoten van Alberto Moreno en Raheem Sterling nog weggewerkt of geblokt werden, was het even later wel raak. Na een prachtige sprint langs vijf Chelsea-spelers rondde Sterling beheerst af met links.

Door de gelijkmaker werd de wedstrijd opengegooid. Eerst stond Hazard helemaal vrij in het strafschopgebied, maar hij kon de bal niet goed controleren. Even later was het Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard die snoeihard op de paal schoot. Het was de inleiding voor twintig hectische minuten, waarin vooral Thibaut Courtois uitblonk. De doelman redde zijn ploeg meerdere malen, toen onder anderen Henderson, Lallana en Sterling zijn doel onder vuur namen.

Ondanks alle hectiek bleef een winnende goal uit. Daardoor blijft de return, die volgende week op Stamford Bridge wordt gespeeld, spannend. Al moet gezegd worden dat Chelsea in het voordeel is, omdat het een uitdoelpunt gemaakt heeft en volgende week thuis speelt. Er wacht dus nog een boeiend duel om de finaleplaats van de League Cup.

Door: Jessica Westdijk