22.01.2015 16:45

Ronald Koeman blijft vissen in de Eredivisie

Met Graziano Pellè, Dušan Tadić, Eljero Elia, Toby Alderweireld en Maya Yoshida heeft Ronald Koeman op dit moment vijf oud-spelers uit de Eredivisie onder zijn hoede bij Southampton. Dit kunnen er weleens meer worden.

De Nederlandse trainer beseft namelijk dat de talentenvijver vol met vette vis zit in ons land. "Jonge spelers kunnen zich geweldig ontwikkelen in Nederland. Er loopt veel talent rond. Ze spelen elke week en dat is precies wat ze nodig hebben", weet Koeman uit eigen ervaring. De trainer stond jarenlang aan het roer bij ploegen als Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse.

"De druk is natuurlijk anders dan in de Premier League", beseft de Nederlander zich. Daartegenover staan enkele grote voordelen. "Nederlandse jongens spreken de taal snel en passen zich makkelijk aan. Er lopen genoeg spelers rond die ik goed ken, waardoor je er zekerder van bent dat ze in je team passen."

Voor Koeman is het al duidelijk dat hij in de volgende transferperiode de Nederlandse transfermarkt op gaat. "Niet in deze transferperiode, maar met het oog op volgend seizoen behoort dat zeker tot de mogelijkheden", verklapt Koeman, die bezig is aan een ijzersterk seizoen met Southampton. De Nederlander staat met zijn ploeg op dit moment derde in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner