29.01.2015 09:22

Hasselbaink pikt wederom Nederlander op

Jerrel Hasselbaink coacht zijn nieuwe ploeg Burton Albion in het duel tegen Wycombe Wanderers in de League Two. (17-11-14)
Jerrel Hasselbaink coacht zijn nieuwe ploeg Burton Albion in het duel tegen Wycombe Wanderers in de League Two. (17-11-14)

Jimmy Floyd Hasselbaink heeft een derde Nederlander aan zijn selectie toegevoegd. Burton Albion maakt donderdagochtend de komst van Abdenasser el Khayati bekend.

De aanvaller komt over van Kozakken Boys en heeft in Engeland een contract tot het einde van het seizoen getekend. Hij volgt in de voetsporen van Kelvin Maynard en de Bosnische Nederlander Stefan Maletić, die al onder contract staan bij de club uit de Engelse League Two (vierde niveau). Kozakken Boys zal hoogstwaarschijnlijk niet gelukkig zijn met de transfer. De koploper uit de Zaterdag Topklasse zag El Khayati dit seizoen al twaalf keer scoren. 

Hasselbaink is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Hij is een speler die door veel clubs in Nederland in de gaten werd gehouden. Hij is bovendien op proef geweest bij Reading en heeft het daar ook heel goed gedaan", vertelt de oefenmeester op de clubsite van Burton Albion. "Ik hoop dat hij zich snel kan aanpassen en wat druk kan wegnemen bij de andere aanvallers. Hij is multifunctioneel en kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten." El Khayati gaat bij Burton Albion spelen met rugnummer 21.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner