07.02.2015 15:21

Verbeek begint met nederlaag bij VfL Bochum

Gertjan Verbeek is zaterdag bij zijn officiële debuut als trainer van VfL Bochum tegen een nederlaag opgelopen. 1. FC Union Berlin was met 2-1 te sterk voor de ploeg die in de vijf voorgaande duels al niet had weten te winnen. Bochum staat elfde in de Tweede Bundesliga.

De ploeg van de Nederlander kwam in de eerste helft nog wel op een voorsprong via Selim Gündüz, die met links raak schoot. Voorlopig zal Verbeek nog wel even in de middenmoot blijven hangen, want de achterstand op de nummer vier in de competitie bedraagt tien punten.

Verbeek volgde tijdens de winterstop de ontslagen Peter Neururer op. Hij tekende een contract tot de zomer van 2016 bij Bochum, dat een snelle terugkeer naar de Bundesliga ambieert. De ploeg nam voor rust nog wel de leiding. De beslissende treffer viel vier minuten voor tijd.