08.03.2015 20:33

Bayern naar Leverkusen in de Duitse beker

In de jacht op prolongatie van de Duitse bekertriomf stuit Bayern München in de kwartfinale op Bayer Leverkusen. De landskampioen gaat op 7 of 8 april op bezoek in Leverkusen, dat net als Bayern bij de laatste zestien clubs van de Champions League zit. Bas Dost neemt het met VfL Wolfsburg thuis op tegen SC Freiburg, zo wees de loting zondag uit.

Bayern won vorig jaar de DFB-Pokal door Borussia Dortmund in de finale na verlenging te verslaan. De verliezend finalist doet nu nog steeds mee en ontvangt in de kwartfinale 1899 Hoffenheim. De laatste kwartfinale gaat tussen Borussia Mönchengladbach en Arminia Bielefeld, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland. De finale van het Duitse bekertoernooi is op 30 mei in Berlijn.

Bayern München won op weg naar de kwartfinale van Preußen Münster, Hamburger SV en Eintracht Braunschweig. Bayer Leverkusen had een wat makkelijkere route richting de eindstrijd met Bayern. De ploeg speelde namelijk tegen SV Alemannia Waldalgesheim, 1. FC Magdeburg en 1. FC Kaiserslautern. Alleen tegen Waldalgesheim werd gewonnen in reguliere speeltijd.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner