09.03.2015 16:17

Van Hanegem kraakt Manchester United

De kleine Jack Wilshere (r.)van Arsenal gaat voor niemand uit de weg, ook niet voor Marouane Fellaini (r.) van Manchester United. (22-11-2014)
De kleine Jack Wilshere (r.)van Arsenal gaat voor niemand uit de weg, ook niet voor Marouane Fellaini (r.) van Manchester United. (22-11-2014)

Maandagavond neemt Manchester United het in de FA-cup op tegen Arsenal. Volgens Willem van Hanegem hoeft Arsenal niet bang te zijn voor de ploeg van Louis van Gaal.

"Arsenal hoeft niet bang te zijn voor Manchester United", zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Het speelt ook niet top, maar is wel leuker om te zien. Ik heb bij United dit seizoen nog niet één keer gehad dat ik de ploeg aardig vond spelen en de hand van Louis zag. Heel raar is dat ook niet, want hij loopt maar te rommelen met zijn opstelling. Volgens mij heeft Falcao bewezen dat hij een wereldspits is, maar hij wordt in Manchester gebruikt alsof hij van een club uit de vierde divisie komt. Soms mag hij vanaf het begin meedoen, soms mag hij invallen en soms zit hij zelfs op de tribune."

"En zo zitten meer spelers in Manchester blijkbaar niet lekker in hun vel", vervolgt de oud-speler van Feyenoord. "Di María was een belangrijke schakel bij Real Madrid en bij het WK de beste speler van Argentinië, maar bij United is hij nog niet in staat geweest om een bal over 25 meter naar een teamgenoot te spelen. Ik weet niet goed wat ik er van moet vinden. Misschien heeft Louis bij alle elftallen waar hij heeft gezeten de nodige mazzel gehad en is dat bij United nog niet het geval geweest. Zoals United nu speelt, is het in ieder geval ook nog helemaal niet zeker dat het in de competitie bij de eerste vier gaat eindigen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner