18.03.2015 16:52

Benschop niet bezig met topscorerslijst

Charlison Benschop speelt al bijna twee seizoenen voor het Duitse Fortuna Düsseldorf. De aanvaller – die in Nederland speelde voor AZ en RKC Waalwijk – staat hoog op de topscorerslijst, maar hoeft niet per se topscorer te worden.

"Ze gaan er momenteel vrij makkelijk in. Tien goals is slechts twee minder dan mijn totaal van vorig seizoen, daarmee werd ik vijfde op de topscorerslijst", aldus de spits tegenover Voetbal International. "De lijn van vorig jaar heb ik doorgetrokken, maar ik wil me niet te veel op dat klassement focussen. Dan leg ik mezelf alleen maar onnodig veel druk op."

Fortuna speelt dit seizoen in een ander systeem. Benschop is één van de twee spitsen. "In deze rol heb ik veel meer vrijheid. Als hangende spits, spelend rondom een andere aanvaller, kan ik meer mijn ding doen. Mijn huidige rol bij Fortuna bevalt goed. En van de trainers krijg ik veel vertrouwen. Dat is het grootste verschil met mijn voorgaande jaren. Bij AZ en Stade Brest was ik niet altijd zeker van mijn plaats."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner