27.03.2015 12:30

Transferpraat Benschop, Čech en Immobile

De transfermarkt is in bijna alle landen gesloten, maar het is nooit stil in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Charlison Benschop mag hopen op een absolute toptransfer. De 25-jarige spits van Fortuna Düsseldorf zou de interesse hebben gewekt van Schalke 04. Die Königsblauen zouden volgens Bild in Benschop een goedkope stand-in voor Klaas-Jan Huntelaar zien. De oud-spits van onder andere RKC Waalwijk en AZ maakte dit seizoen 22 doelpunten in de tweede Bundesliga. Daarmee loopt hij bijna één op één.

Het lijkt erop dat Petr Čech (32) binnenkort het Chelsea-hoofdstuk afsluit. Thibaut Courtois is de onbetwiste eerste doelman bij de koploper van de Premier League en Čech wil niet nog een seizoen op de bank zitten. Beşiktaş zou volgens Turkse media een poging wagen om de Tsjechische keeper naar Istanbul te halen. Čech speelt al sinds 2004 bij Chelsea en stond in 331 Premier League-wedstrijden onder de lat bij The Blues.

Ciro Immobile keert over een paar maanden waarschijnlijk weer terug naar de Italiaanse competitie. De 25-jarige spits wist nog niet te overtuigen bij Borussia Dortmund, maar AC Milan is zijn goede prestaties bij Torino niet vergeten.  Het Italiaanse Corriere della Sera meldt dat de Milanezen al uitvoerig hebben gesproken met Immobile’s zaakwaarnemer. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

De Telegraaf meldt dat Ronald Koeman en Maarten Stekelenburg misschien weer herenigd worden. Southampton-keeper Fraser Foster heeft een zeer ernstige blessure opgelopen en zal waarschijnlijk de start van het nieuwe seizoen moeten missen. Koeman is dus op zoek naar een nieuwe doelman en zou bij Stekelenburg zijn uitgekomen, die dit seizoen de bank warm houdt bij AS Monaco. Eerder werkten de twee al samen bij Ajax.

De 21-jarige middenvelder André Gomes heeft de aandacht gevestigd van internationale topclubs. Valencia zou 50 miljoen euro verlangen voor de Portugees, maar Chelsea wil niet zo ver gaan. De club van trainer José Mourinho zou bereid zijn om 35 miljoen euro te betalen voor Gomes, die nog maar één seizoen bij Valencia speelt. Daarvoor stond de middenvelder bij Benfica onder contract.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner