28.04.2015 09:32

Transfersom geen probleem voor Benschop

Charlison Benschop kan juichen na zijn doelpunt voor Fortuna Düsseldorf tegen VfL Bochum. (06-03-2015)
Charlison Benschop kan juichen na zijn doelpunt voor Fortuna Düsseldorf tegen VfL Bochum. (06-03-2015)

Charlison Benschop is bezig aan een ijzersterk seizoen in de 2. Bundesliga. Bij Fortuna Düsseldorf scoorde hij inmiddels twee seizoenen achter elkaar meer dan tien keer. Dit seizoen staat de teller op dertien en dat levert interesse van clubs uit de Bundesliga op. Die hoeven niet diep in de buidel te tasten.

Tegenover het Duitse Bild bevestigt de oud-voetballer van RKC Waalwijk en AZ namelijk dat hij erg goedkoop overgenomen kan worden vanwege een clausule. In theorie is het nog mogelijk dat Fortuna Düsseldorf kan promoveren naar de Bundesliga, maar met een zevende plek en negen punten achterstand lijkt dat eerder een utopie. Voor Benschop komt het stiekem wel goed uit.

Als Fortuna Düsseldorf namelijk niet promoveert, kan Benschop voor anderhalf miljoen euro worden overgenomen van de club. Voor geïnteresseerde ploegen, naar verluidt 1. FC Köln en Schalke 04, is dit maar een klein bedrag. Voor Benschop zelf zijn die ploegen ook interessant, aangezien hij wil blijven wonen waar hij nu woont.

"Ik heb het naar mijn zin bij Fortuna, maar iedereen moet toch begrijpen dat ik op het hoogste niveau wil spelen. Ik hou van deze stad en wil hier blijven wonen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner