02.05.2015 12:14

Kritiek op Guardiola na kuitblessure Robben

Pep Guardiola krijgt de nodige kritiek te verwerken na de invalbeurt van Arjen Robben in de halve finale van de Duitse beker. De aanvaller van Bayern München stond als invaller zestien minuten binnen de lijnen. Vervolgens moest de Nederlander zich met een kuitblessure laten vervangen.

Robben was net terug van een buikblessure. Guardiola had vlak voor het duel met Borussia Dortmund nog aangegeven Robben niet als invaller te willen gebruiken. "Op de bank? Hij is geen joker. Als hij fit is, staat Arjen in de basis", waren voor de verloren wedstrijd de woorden van de Spaanse oefenmeester.

Thomas Helmer, oud-international, heeft dan ook zijn bedenkingen bij de beslissing van Guardiola om de Nederlander toch in te laten vallen. "Waarom brengt hij Robben in zo'n spannende wedstrijd? Het risico na een lange blessure vond ik te groot." Door de kwetsuur is Robben voor de rest van het seizoen uitgeschakeld en mist hij onder meer de halve finale van de Champions League.

"Ik zou natuurlijk nooit iemand opstellen zonder daar met de fysio en de dokters over te hebben gesproken", is de reactie van de eindverantwoordelijke bij Bayern. "Arjen is een ongelooflijk belangrijke speler voor ons en hij was fit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner