29.05.2015 15:17

"Deze finale moet seizoen helemaal af maken"

Bas Dost
Bas Dost

Bas Dost is gretig om zaterdag zijn allereerste hoofdprijs te winnen. De spits treft met VfL Wolfsburg in de Duitse bekerfinale Borussia Dortmund en een overwinning op BVB moet het goede seizoen van Dost bekronen.

De seizoensstart van Dost was met een reserverol teleurstellend, maar nadat hij het vertrouwen wel kreeg was de speler bijzonder op dreef. Met zestien doelpunten in 21 wedstrijden is Dost topscorer van Wolfsburg, dat in de Bundesliga tweede werd achter kampioen Bayern München. Het winnen van de DFB Pokal zou de slagroom op de taart zijn.

"Deze finale moet het seizoen helemaal af maken", zegt Dost tegen Voetbal International. Dost en zijn ploeggenoten trainden donderdag besloten. "Dat moet ook wel, we zullen maar net uit die ene standaardsituatie scoren waarop we hebben getraind. We nemen deze wedstrijd heel serieus, die beker moet mee naar Wolfsburg."

"Natuurlijk zal de gekte bij Dortmund wat groter zijn omdat dat van oudsher een grotere club is, maar geloof me, de sfeer zal morgen voor een groot deel ook worden bepaald door de Wolfsburg-supporters."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner