30.05.2015 11:55

Vlaar wil Koeman met Villa pootje lichten

Ron Vlaar wil zaterdag Ronald Koeman, zijn voormalige trainer bij Feyenoord, dwars zitten. Als de verdediger met Aston Villa de finale van de FA Cup tegen Arsenal wint, grijpen Southampton en diens manager Koeman naast Europees voetbal.

"Dat moet dan maar, die FA Cup moet mee naar Birmingham", is Vlaar stellig in het Algemeen Dagblad. "Een landstitel zit er natuurlijk al een tijdje niet in. De club won in 1957 voor het laatst de FA Cup en daar praten de mensen nog steeds over. En in 1996 wonnen ze voor het laatst de League Cup. Dit is een unieke kans."

Voor Vlaar zal de eventuele winst van de Engelse beker sowieso een unicum zijn. Nog nooit pakte de oud-speler van Feyenoord en AZ in clubverband een echte prijs. "Al ben ik met Jong Oranje natuurlijk wel tweemaal kampioen van Europa geworden. In 2007 won Feyenoord tegen Roda JC (2-0) de beker, maar toen was ik het hele seizoen geblesseerd", weet de international. " In 2010 deed ik wel mee. Tweemaal zelfs, want destijds moesten we een dubbele finale tegen Ajax spelen. Die wedstrijden verloren wij allebei."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner